Welcome 2 Paradise
Door: Laura
Blijf op de hoogte en volg Laura
04 Februari 2008 | Suriname, Paramaribo
Het begon al lekker! Ik had twee uur vertraging. Gevolg was dat ik om 5 uur 's avonds aankwam in Zanderij! In Nederlandse tijd ook wel 9 uur! Daar werd ik goed opgevangen want er stonden twee mannen met een biertje klaar. De rit naar Paramaribo duurde een uur en bij aankomst was het dus al donker. Toch had ik wel een stuk kunnen zien van het land en dat was in 1 woord geweldig. Zo mooi! Maar jezus wat was het heet! Me broek zat ondertussen vastgekleefd aan me benen en lange mouwen waren ook niet al te prettig.
In Paramaribo aangekomen kwam ik eerst thuis bij mijn contact persoon, daarna hebben we contact gezocht met mijn woning. Daar zijn we vervolgens heen gegaan. Daar werd me even snel uitgelegd wat de gang van zaken zijn en wat mijn kamer was.
Ik kon mij even snel ontdoen van mijn warme kleding en daarna moest ik door! Ik mocht nog niet gaan slapen, zo kom ik beter in het ritme! Had ik even geluk dat de Braziliaanse carnaval begonnen was. Eerst gingen we nog even eten bij 't lekkerbekje, lekker kibbeling gegeten.:) En daarna gingen we meteen door. Daar heb ik de andere stagiaires ontmoet van het internaat. Maar op een gegeven moment keek ik op mijn horloge, wat nog op Nederlandse tijd stond, en zag dat het al 5 uur was. Dat betekende dat ik al bijna 24 uur op was. Mooie tijd om naar huis te gaan. Ik heb nog even me spullen uitgepakt en ben gaan slapen in die hitte.
De volgende dag werd ik meteen uitgenodigd door de bewoners om mee te gaan naar het strand, White Beach. Natuurlijk ga ik mee! Met het busje werden we opgehaald en die reis duurde ook nog eens een uur. Maar eenmaal aangekomen was het ook super(zie foto's). We huurde een hutje en hangmatten. Dan haalde we ff een bakje nasi om het vervolgens op het strand op te eten. Heerlijk! En de factor 30 (nog nooit eerder gebruikt) heeft me zeker gered! Het eerste laagje is gezet ;). De muggen hebben me trouwens ook gevonden en me tenen liggen al open van het teenslippers dragen.
Morgen ga ik de stad in voor wat praktische zaken en om het toeristische gedeelte te zien. En daarna gaan we het internaat bezoeken.
Ook weet ik al zeker wat ik ga missen! Een douche…….een warme douche! Hier kennen ze alleen koude douches bbrrrrrrr….. (dan maar een duik in het zwembad)
Dit weekend ga ik al op trip naar Powaka. Hiervan zullen berichten volgen.
Het is hier echt super (mooi) en ik hoop dat je door de foto's een klein beetje een idee krijgen waar ik het over heb!
Doeiii
04 Februari 2008 - 00:26
Christina:
Hoi Lau,
Ik ga je trip gezellig volgen.
Ik wens je heel veel plezier en geniet van de ervaringen en mooie dingen die je daar opdoet.
Liefs Reem, Chris, Noah en Emma -
04 Februari 2008 - 10:44
Laura:
Hee Schatje!
Ik zie alweer dat je het goed voor elkaar hebt!
Hoe is je huisje? al foto's van me opgehangen;)
Roos & ik waren vrijdag naar veul geweest, en het was gelijk fout.. hahaha,
Ik moest van de bar af worden geschraapt, en met roos weet ik niet hoe het verlopen is. hahaha.
Ik hoop dat jij het ook al naar je zin heb gehad.
Maarre, die 2 uur vertraging betekende ook 2 uur langer tax-free shoppen!! Whoehoe!
nou Lauwie..
hoop snel wat te horen van je.
Liefs,
Lauwie -
04 Februari 2008 - 14:20
Roos:
Yo gangsta!!
Veul was vrijdag inderdaad vrij fout! Je hebt de dirty details al gehoord! :P Maar ik weet dus ook niet wat er allemaal met Lau is gebeurd en dan is veul niet eens zo groot! :P
Maar we misten je al gelijk, dat heb je wel door!
Het strand ziet er echt mooi uit! En we wachten op de volgende berichten!
Liefs Roos -
04 Februari 2008 - 20:21
Petra:
Hoi Laura,
Heerlijk je eerste overzeese bericht te lezen. Je bent er dan eindelijk...er zolang naar uitgekeken!!
Eerst nog een paar dagen rustig aan begrijp ik uit bovenstaande, dan aan de slag. Geniet ervan zou ik zeggen.
Wij zaten hier bij de uitzending van Peter R de Vries, heb je daar nog wat van mee gekregen? Verder is het frisjes hier.
Nou een dikke knuffel en dikke tuut uit SNITS.
Liefs Petra en de kids.
05 Februari 2008 - 14:35
Simone:
Hé lau,
Jeetje wat een mooie wereld zat met een zielig kopje net uit het raam te kijken want ja wel hier is het echt hollands weer.. regen regen regen en regen!
Maar nu ik jou foto's zie en je verhaal lees krijg ik al weer een behoorlijke smile op m'n gezicht.
Wat heerlijk! En ben er al bang voor hoe poepbruin ik jou weer terug zal zien wanneer ik nog zo bleek ben als jou billen haha!
Nou meid lekker genieten!
Liefs,
Simone -
05 Februari 2008 - 15:45
Karin Westerweel:
Hoi wijffie,
ziet eruit alsof je het heeeel zwaar hebt! geniet er maar van!
dikke knuf -
05 Februari 2008 - 21:43
Juliette&Ronald:
Hoi Laura.
Gelukkig komen de truien en bontkragen nog goed van pas. Dat was het overgewicht van je koffer wel waard.
Geniet er lekker van daar, het weer is hier in NL helemaal pet.
Groetjes, JRMEJ -
05 Februari 2008 - 21:47
Stéph:
haaai zussie,
nou ik had je ook al een mailtje gezonden maar hier nog effe een berichie op je dope site:p Ghehe
het ziet er zeker lekker uit, ik moet maar eens gauw langskomen!!!! want hier is t bagger!
vandaag had ik lekker daggie vrij.
maarre hoe is ie met je???
en al heimwee???...............vast niet.
zou ik ook niet hebben hoor, dus hoef je, je ook niet schuldig te voelen haha:D
nou over een paar maandjes kom ik ook bij je chille, en heb je effe geen last meer van muggen hahaha you know.
nou ik ga nu maar weer slapie doen want moet morgen wel al om vijf voor één beginnen:P ik was trouwens vandaag weer effies winkelen en ik heb toch leuke schoenen gekocht haha kon niet laten ik maak er nog wel s een foto van en stuur ik die wel effe op.
nou slaap lekker als het bij jou dan ook bed tijd is:D
xxxxxxxxxxxxxx stéphie -
05 Februari 2008 - 21:52
Ronald Juliëtte:
Hoi Laura,
we willen wel wat foto's zien van je weekendje weg.
dus hebben we je 100 foto's erbij gegeven.
doeg RJMEJ -
09 Februari 2008 - 08:40
Nynke:
Hey Laura!
Heel veel succes daar, pas goed op jezelf heh!
Heel gaaf om de verhalen te lezen zo: Oh daar heb ik ook gegeten, Oh daar ben ik ook geweest!
Maak lol, want nu ik dit al lees zou ik zo terug willen! En Héél veel tripjes!
X Nynke