Lieve rijke familie en vrienden! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Laura Overbeke - WaarBenJij.nu Lieve rijke familie en vrienden! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Laura Overbeke - WaarBenJij.nu

Lieve rijke familie en vrienden!

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

23 Februari 2008 | Suriname, Paramaribo

Hier komt een kleine schreeuw om hulp! Of beter gezegd, naar jullie vermogen, haha :)!

Op het internaat waar ik stage loop, ben ik begonnen met opzetten van een basketbalteam. Gister (18-2) mochten de jongeren die geïnteresseerd waren, zich aanmelden bij mij! Ik had van te voren besloten om maximaal 20 jongeren op te nemen en daarvan twee teams te maken. Dat ging niet helemaal volgens planning! Ik heb nu 35 aanmeldingen. 12 meiden en 23 jongens. Ik kon ze niet weigeren.
Vervolgens heb ik naar het basketbalveld gekeken en de jongeren die hierop aan spelen waren. Het was een drama om te zien. De kinderen spelen op blote voeten op stenen die zig zag door elkaar liggen. Ook zijn er maar basketballen en een verrotte baskets.

Deze jongeren waar zo enthousiast dat het mij inspireerde om meer me best te gaan doen. Want je moet je erbij voorstellen dat deze kinderen ver uit oerwoud komen met een paar of soms geen centen op zak. En ze moeten elke dag vertellen en bidden, hoe dankbaar ze zijn dat ze hier mogen verblijven en verder kunnen studeren. Ze zijn bergen verwijderd van hun ouders en familie en komen hier in een vreemde stad en moeten opeens leven via nieuwe regels.
Ze zien Nederland als een paradijs, toen ik gister vertelde dat wij ook zwervers hadden en er vielen monden open. Het zijn hele lieve kinderen en ze verdienen meer hulp. Daar zijn wij Nederlandse stagiaires voor aanwezig.

Daarom ga ik nu vragen om een kleine donatie. Ik heb er zelf al wat geïnvesteerd, maar red dat niet alleen. Al is het maar een paar euro. Zodat ik ieder geval wat extra basketballen en netjes erbij kan kopen. Verder wil ik ook graag het veld opknappen door opnieuw de lijnen te gaan verven en het onkruid en alge te verwijderen. Alle kleine beetjes helpen.

Wij (leerlingen van het internaat en ik) zullen heel erg dankbaar zijn hiervoor en natuurlijk genieten van het spel.

Namens het basketbalteam Christoforus bedankt!

Nodige informatie:

Laura Overbeke
Mozartstraat 118, Tourtonne 3
Paramaribo
Suriname
Naam en rekeningnummer:
L.L.B. Overbeke
7954356 (geef aan dat het een donatie is voor het Cristoforus internaat)

• 23 Februari 2008 - 11:14

Juliëtte:

Hoi Laura,

goed van je!
    we hopen dat je er samen met de kinderen iets moois van maakt.
    Madelène, Elisa en Jarno sparen op dit moment ook voor kinderen die het moeilijk hebben( vasten aktie school)

Madelène heeft haar zwemvaardigheid 1 gehaald en gaat nu door naar snorkelen 1, Elisa is begonnen met haar B en Jarno zwemt ook lekker.
    Hij heeft de waterpokken en de 5de ziekte gehad.
    nu lekker een weekje vakantie.
    groetjes van ons 5jes!

• 23 Februari 2008 - 12:43

Roos:

Heej Lau!!
    Echt een goed idee van je! Ik zal ook een beetje voor je gaan lobbyen bij kunstzin en misschien kan ik via de basketbal ook wat regelen!! Je weet maar nooit.. familie is altijd handig! :P
    Kus van de knapste!

• 29 Februari 2008 - 18:27

Ans Oude Voshaar:

Lieve Laura,
    Heel goed werk wat je verricht, natuurlijk hebben we wat overgemaakt, hopend dat je een basket kunt plaatsen. We weten niet hoe duur alles daar is! Heel veel succes nog Laura!!! Liefs Cor Ans Renee Mark

• 03 Maart 2008 - 03:39

Jeannette:

Dear Laura,
    Great work you are doing over there. Peter and I will be coming over to the Netherlands in May for 4 weeks holidays so I'm afraid we won't catch up with you but we will be visiting your Mum so I hope we can leave a donation with her.
    It just goes to show, kids are kids no matter what colour or nationality.
    Love Jeannette (aunty from Aus.)

• 09 Maart 2008 - 14:23

Mary An:

heey chick`, wat geweldig wat je daar allemaal doet!!!!!! kwam doer toeval via site van tessa joun tegen! wou toch ff korte reactie geven!! (bij deze) tof om te zien wat je allemaal voor ze kan betekenen! xxxkusz :)